Fejbsuk gradi "farmu servera" kod Arktičkog kruga

Bez autora
Oct 28 2011

Fejsbuk planira da u severnoj Švedskoj, u blizini Arktičkog kruga, izgradi "serversku farmu", zbog toga što hladna klima odgovara lakšem hlađenju opreme. Postrojenje će biti izgrađeno u mestu Lulea, koje se nalazi oko 100 kilometara južno od Arltičkog kruga.Serveri sa bazama podataka su kičma internetskih servisa kao što je Fejsbuk, koji ima oko 800 miliona aktivnih korisnika širom sveta. Serveri skladište i prosleđuju na milione statusa, fotografija, linkova i aplikacija koje korisnici ove društvene mreže svakodnevno koriste i ubacuju na svoje profile.

Fejbsuk gradi "farmu servera" kod Arktičkog krugaFejsbuk planira da u severnoj Švedskoj, u blizini Arktičkog kruga, izgradi "serversku farmu", zbog toga što hladna klima odgovara lakšem hlađenju opreme, preneli su švedski mediji.

Postrojenje će biti izgrađeno u mestu Lulea, koje se nalazi oko 100 kilometara južno od Arltičkog kruga, rekli su predstavnici Fejsbuka u Švedskoj.

Serveri sa bazama podataka su kičma internetskih servisa kao što je Fejsbuk, koji ima oko 800 miliona aktivnih korisnika širom sveta.

Serveri skladište i prosleđuju na milione statusa, fotografija, linkova i aplikacija koje korisnici ove društvene mreže svakodnevno koriste i ubacuju na svoje profile.

Zvaničnici Lulee ranije su najavljivali sklapanje ugovora s jednom velikom kompanijom u vezi s izgradnjom postrojenja u blizini Univerziteta u tom gradu, ali su sada odbili da komentariišu vest o dilu s Fejsbukom.

"Serverska farma" bi trebalo da se prostire na dva hektara, a izgradnja bi trebalo da bude završena u naredne tri godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik